- Úvod
- Knihy a kalendáře
- Knihy
- Nová biokuchařka
Nová biokuchařka

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Nová biokuchařka599 Kč545 Kč bez DPH
V Nové biokuchařce najdete aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech (raw, bezlepková strava, superfood aj.) i ekologickém zemědělství a můžete z ní čerpat inspiraci pro svůj každodenní život. Kniha obsahuje přes 80 nových receptů. Jedná se o knihu, která patří do každé rodinné knihovny, do rukou všech zájemců o ekologické souvislosti a všech milovníků dobrého a kvalitního jídla.
Jako dárek Vám ke knize navíc přibalíme plakát do kuchyně – Tahák do zdravé kuchyně, podle kterého se naučíte do vašeho vaření zařazovat základní zdravé suroviny.
Hanka při psaní Nové biokuchařky vycházela z toho, že informací o výživě je dnes příliš mnoho a navíc si často protiřečí. Proto pozvala do knihy 5 lékařek, které se zabývají celostní medicínou, spolupracovala s odborníky na nové vědecké výzkumy – v celé knize se tak prolíná pohled tradičních lékařských systémů, moderních vědeckých výzkumů i zjednodušený a pro běžný život praktický pohled zdravého selského rozumu.
Hanka do knihy vybrala i několik významných projektů, které podle Hanky mohou přinést důležité změny v ochraně přírody i zdraví. Můžete si tak přečíst poutavé rozhovory s osobnostmi, které stojí za projekty Komunitou podporované zemědělství, Bez obalu, Skutečně zdravá škola, Koalice proti palmovému oleji nebo Akademie léčivé výživy. V knize najdete i rozhovory s některými významnými ekofarmáři či bio-výrobci a za jeden z nejdůležitějších rozhovorů považuje Hanka setkání s Radomilem Hradilem, se kterým si povídala o půdě. Vztah k půdě a její kvalita je totiž podle Hanky klíčové téma, pokud nám jde o výživné potraviny a stabilní ekosystém.
V knize najdete přes 80 skvělých receptů. Mnoho z nich je bezlepkových, vegetariánských i veganských, ale nevyhýbají se ani kvalitnímu masu. Vyzkoušejte letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě podle výborného šéfkuchaře a nutričního terapeuta Davida Šaška (je členem Aliance výživových poradců), který s Hankou na některých, zejména masových receptech spolupracoval. Kniha je určena jak pro začátečníky v oblasti zdravého vaření, tak pro pokročilé.
- Autorky: Hanka Zemanová
- Vazba: pevná
- Formát: 210 x 220 mm
- Provedení: celobarevné
- Počet stran: 336